A New Age HAs BeguN eveNt Kit - HarperCollins Children's Books


[PDF]A New Age HAs BeguN eveNt Kit - HarperCollins Children's Books4edd9444c072ad07aff7-11d966b2703d5a5467932b6516b2610f.r67.cf2.rackcdn.co...

29 downloads 161 Views 4MB Size

A N ew Ag e H as B eg u n

©Disney/Walden. NarniaTM

E ve nt K it

Dear Booksellers, Millions of children and adults enjoyed Walt Disney Pictures and Walden Media’s spectacular blockbuster film The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, which earned over $745 million worldwide. Be part of filmmaking history once again as The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, the second live-action major motion picture adaptation in the Narnia franchise, comes to cinemas June 5, 2008! Get your customers excited for this highly anticipated occasion and host a Prince Caspian event in your store! • Remind your customers to read Prince Caspian in addition to the rest of the books in The Chronicles of Narnia • Photocopy the enclosed reproducible activities and distribute them along with Susan’s Horn and Peter’s Shield giveaways to all of the children at your event Thank you for your continued support of The Chronicles of Narnia! HarperCollins



www.princecaspian.com.au

©Disney/Walden. NarniaTM

R e e p ic h e e p ,

th e

Talki ng M ou s e C h i e f

Add colour to the honourable and courageous Mouse Chief of the Narnian soldiers

Reproducible Activity The Chronicles of Narnia , Narnia and all book titles, characters and locales original to The Chronicles of Narnia are trademarks of C.S. Lewis Pte. Ltd. Use without permission is strictly prohibited. Art © 2008 Disney Enterprises, Inc. and Walden Media LLC. Permission to reproduce and distribute this page has been granted by the copyright holder, HarperCollins Publishers. ®



®

Only At The Movies June 5

www.princecaspian.com.au

P ri nc e C as p ian Trivia Test your knowledge of the characters, places and magic found in the story of Prince Caspian. 1. Who blows the enchanted horn that calls Peter, Susan, Edmund and Lucy back to Narnia? a. Aslan b. Caspian c. Jadis d. Miraz 2. When Peter, Susan, Edmund and Lucy return to Narnia, how many years have passed there? a. 1 year b. 100 years c. More than 1,000 years d. No time at all 3. What is the majestic castle of the Kings and Queens of Narnia? a. Cair Paravel b. Aslan’s How c. Lantern Waste d. Anvard

4. Who is Reepicheep? a. A red dwarf b. A centaur c. A talking mouse d. A faun

9. Who is Trufflehunter? a. A dwarf who serves Queen Jadis b. A Telmarine c. The badger who’s the first Narnian to pledge loyalty to Prince Caspian d. A squirrel who lives in the Black Forest

5. When Aslan appears, who sees him first? a. Lucy b. Reepicheep c. Edmund d. Susan

10. H  ow does Reepicheep get his tail back? a. Aslan restores it b. Susan sews it back on c. Lucy heals it with her magic cordial d. He doesn’t

6. Who is the friendly dwarf that Peter and Susan rescue? a. Reepicheep b. Trumpkin c. Dr. Cornelius d. Mr. Tumnus

11. Who crowns Caspian as King of Narnia after Miraz’s death? a. Peter b. Reepicheep c. Aslan d. Trumpkin

7. What is the name of Prince Caspian’s horse? a. Destrier b. Lucy c. Reepicheep d. Nikabrik

12. Why does Aslan tell Susan and Peter that they can never return to Narnia? a. Because they are too tall b. Because they are too young c. Because they are too old d. Because they were mean to Lucy and Edmund

8. How are King Miraz and Prince Caspian related? a. Miraz is Caspian’s evil uncle b. They’re twin brothers c. Miraz is Caspian’s father d. Miraz is Caspian’s grandfather

Answers: 1) b 2) c 3) a 4) c 5) a 6) b 7) a 8) a 9) c 10) a 11) c 12) c

Reproducible Activity The Chronicles of Narnia , Narnia and all book titles, characters and locales original to The Chronicles of Narnia are trademarks of C.S. Lewis Pte. Ltd. Use without permission is strictly prohibited. Art © 2008 Disney Enterprises, Inc. and Walden Media LLC. Permission to reproduce and distribute this page has been granted by the copyright holder, HarperCollins Publishers. ®



®

Only At The Movies June 5

www.princecaspian.com.au

Symb ols

of

Narn ia

Draw a line from each picture on the left column to its matching character in the right column.

Susan

Peter

Edmund

Lucy

Susan: bow and arrow; Peter: sword; Edmund: shield; Lucy; magic cordial

Reproducible Activity The Chronicles of Narnia , Narnia and all book titles, characters and locales original to The Chronicles of Narnia are trademarks of C.S. Lewis Pte. Ltd. Use without permission is strictly prohibited. Art © 2008 Disney Enterprises, Inc. and Walden Media LLC. Permission to reproduce and distribute this page has been granted by the copyright holder, HarperCollins Publishers. ®



®

Only At The Movies June 5

www.princecaspian.com.au

P ri nc e C as p ian C haracte r S earc h Look for the hidden character names in the word search below. Remember that the names can be horizontal, vertical or diagonal. Once you’ve found a name, circle it in the grid and check it off from the word list.

Aslan Miraz

F C I D N B M E E R B H T

Caspian Nikabrik

X C A P F R I G Q V G Y P

G O E S D Y R E I W O A C

T R G P P Y A Y S W N G N

Cornelius Reepicheep

B N L X N I Z A S L A N H

Y E O H R W A C T Z Q Q X

X L Z E E R O N X A Z A A

Glozelle Trufflehunter

V I E R E E P I C H E E P

A U L N I K A B R I K U A

E S L T Z O Q Z B W X U F

Jadis Trumpkin

W J E J A D I S Q P N L C

T R U F F L E H U N T E R

N P B Z T R U M P K I N G

Reproducible Activity The Chronicles of Narnia , Narnia and all book titles, characters and locales original to The Chronicles of Narnia are trademarks of C.S. Lewis Pte. Ltd. Use without permission is strictly prohibited. Art © 2008 Disney Enterprises, Inc. and Walden Media LLC. Permission to reproduce and distribute this page has been granted by the copyright holder, HarperCollins Publishers. ®



®

Only At The Movies June 5

www.princecaspian.com.au

C e ntau r

vs .

M i notau r

Read the descriptive sentences below and fill in the blanks with either the word Centaur or Minotaur.

1. A __________________________________________ is a ferocious warrior and ill-tempered creature. 2. A __________________________________________ is half-man and half-horse. 3. The protective helmet worn by a __________________________________________ has nose and eye guards. 4. The curved forms of a __________________________________________ axe mirrors the shapes of its horns. 5. A __________________________________________ has the head and body of a bull, but stands upright like a man. 6. The two-handed swords of a __________________________________________ are nearly six feet long.

Answers: 1) minotaur 2) centaur 3) centaur 4) minotaur 5) minotaur 6) centaur

Reproducible Activity The Chronicles of Narnia , Narnia and all book titles, characters and locales original to The Chronicles of Narnia are trademarks of C.S. Lewis Pte. Ltd. Use without permission is strictly prohibited. Art © 2008 Disney Enterprises, Inc. and Walden Media LLC. Permission to reproduce and distribute this page has been granted by the copyright holder, HarperCollins Publishers. ®



®

Only At The Movies June 5

www.princecaspian.com.au

J ou rn ey

to

Narn ia M az e

Prince Caspian blows the enchanted horn and calls Peter, Susan, Edmund and Lucy back to Narnia. Can you help the four Kings and Queens of Narnia find their way through the maze to Caspian?

Finish

Start

Reproducible Activity The Chronicles of Narnia , Narnia and all book titles, characters and locales original to The Chronicles of Narnia are trademarks of C.S. Lewis Pte. Ltd. Use without permission is strictly prohibited. Art © 2008 Disney Enterprises, Inc. and Walden Media LLC. Permission to reproduce and distribute this page has been granted by the copyright holder, HarperCollins Publishers. ®



®

Only At The Movies June 5

www.princecaspian.com.au